Tessera BV   

Geschiedenis van het bedrijf

De besloten vennootschap Tessera B.V. is opgericht in 2006 als middel om onze vertaal- en redactiediensten aan te bieden. Het bedrijf was in die tijd echter al lang een feit. Ons vertaal-en redactiebedrijf werd eigenlijk al in 2001 opgezet door Mike Wilkinson.

Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op zijn vakgebieden: de wereld van informatietechnologie, waarin hij vijftien jaar lang als programmeur, ontwerper, projectmanager, afdelingsmanager en adviseur heeft gewerkt, en medische vertalingen, waarbij hij kon terugvallen op zijn opleiding in Natuurwetenschappen en zijn werk in de farmaceutische industrie. Later voegden Clare Wilkinson en Ruud Faulhaber, die elk hun kennis op eigen gebied meebrachten, zich bij hem. Nu zijn we in staat om met name financiële vertalingen uit te voeren, dankzij het feit dat Clare een graad heeft in economie en statistiek en ervaring op het gebied van pensioenen en ziektekostenverzekeringen.

Ons bedrijf bloeit nog steeds. Op dit ogenblik telt onze database meer dan 4.000 vertaalopdrachten met in totaal 10 miljoen woorden aan vertaalstof die we zelf vertaald hebben. Een groot deel daarvan is beschikbaar voor referentie en hergebruik door de software die we gebruiken.